Preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen a anunţat ”progrese importante” către un acord comercial post-Brexit între Londra şi Bruxelles, însă a subliniat că pescuitul rămâne un mare obstacol în calea încheierii acestui acord, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Von der Leyen a făcurt aceste declaraţii joi seara, în urma unei convorbiri la telefon cu premierul britanic Boris Johnson.

Ea a anunţat că negocierile continuă vineri.

Johnson a apreciat însă că un ”no deal” este ”foarte probabil”, dacă Uniunea Europeană (UE) nu-şi schimbă poziţia, potrivit serviciilor sale de presă.

”Premierul a subliniat că negocierile se află de-acum într-o pasă dificilă”, a declarat un purtător de cuvânt.

”Mai este foarte puţin timp, iar acum pare foarte probabil că nu va exista un acord, doar dacă UE nu-şi schimbă considerabil poziţia”, a subliniat el.

”Progresele par blocate”, a subliniat pe Twitter negociatorul-şef brtanic al Brexitului David Frost, la finalul discuţiei lui Johnson cu von der Leyen.

”Salutăm progrese importante în multe subiecte: Însă există în continuare diferende mari de depăşit, mai ales cu privire la pescuit. Va fi foarte dificil să fie depăşite”, a apreciat, la rândul său, Ursula von der Leyen.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.