Negocierile Uniunii Europene (UE) cu Regatul Unit cu privire la viitoarea lor relaţie după Brexit sunt blocate din cauza ”intransigenţei” şi ”nerealismului” Londrei, denunţă ministrul francez de Externe Jean-Yves Le Drian, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Negocierile nu avansează din cauza atitudinii intransigente şi cu totul nerealiste a Regatului Unit”, a deplâns ministrul francez luni într-un discurs pe care l-a susţinut în faţa ambasadorilor Franţei în Europa, alături de omologul său german Heiko Maas.

Regatul Unit şi UE se acuză reciproc de faptul că sunt de vină de blocarea negocierilor cu privire la această relaţie viitoare şi care ar trebui să conducă la un acord până la 31 decembrie, în lipsa căruia doar regulile Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC) - care prevăd taxe vamale mari  şi controale vamale ample - ar urma să se aplice relaţiilor comericale dintre cei doi parteneri.

RELUATREA NEGOCIERILOR LA 7 SEPTEMBRIE

O lipsă a unui acord poate slăbi şi mai mult economiile lovite în plin de pandemia covid-19.

Negocierile s-au împotmolit în privinţa condiţiilor concurenţei. UE refuză să accepte ca la uşa sa să apară o economie dereglementată.

Michel Barnier a dat ca exemplu transportul rutier, pentru a ilustra aceste divergenţe.

Britanicii nu vor ca şoferilor lor să li se aplice anumite reguli atunci când circulă pe continentul european.

Negocierile urmează să fie reluate la 7 septembrie, la Londra.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.