Negocierile ruso-ucrainene continuă în sistem videoconferinţă, delegaţia rusă fiind în continuare condusă de Vladimir Medinski, consilier al preşedintelui rus şi cel care a condus-o şi la precedentele runde de negociere, a declarat pentru TASS, purtătorul de cuvînt al Kremlinului, Dimitri Peskov.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Delegaţia noastră este condusă încă de Medinski", a declarat Peskov, întrebat în legătură cu participanţii la convorbirile ruso-ucrainene desfăşurate în sistem videoconferinţă în ultimele zile.

Sâmbătă, Kremlinul a anunţat că preşedintele rus Vladimir Putin le-a vorbit omologilor săi francez şi german despre o serie de consultări între reprezentanţii Rusiei şi Ucrainei desfăşurate în ultimele zile în sistem videoconferinţă.

În 28 februarie a avut loc prima rundă de convorbiri ruso-ucrainene, desfăşurată în regiunea Gomel, şi a durat cinci ore. Cea de a doua rundă, desfăşurată în 3 martie, tot în Belarus, s-a finalizat cu convenirea unor coridoare umanitare pentru civili. A treia rundă a avut loc în regiunea Brest, din Belarus, în 7 martie. 

În 10 martie, ministrul de Externe rus Serghei Lavrov şi omologul său ucrainean Dmitri Kuleba s-au întâlnit cu ocazia Forumului pentru Diplomaţie din Antalia, Turcia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.