Negocieri cu privire la Acordul de la Istanbul privind exportul cerealelor ucrainene la Marea Neagră, mediat de ONU, urmează să aibă loc miercuri - între toate părţile implicate în aceste negocieri -, anunţă marţi o sursă ucraineană, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Negocieri sunt programate mâine (miercuri). Cu toate părţile. Să sperăm că vor da rezultate”, declară reuters această sursă, sub protecţia anonimatului.

Acordul de la Istanbul, mediat de ONU şi Turcia în iunie, permite exportul cerealelor din Ucraina la Marea Neagră, după invazia rusă.

Rusia a semnalat că nu vrea să lase acest acord să continue după 18 mai, deoarece nu s-au rezolvat revendicări de pe listă de revendicări pe care a prezentat-o.

Un consilier de la Ambasada Rusiei în Statele Unite, Andrei Ledenev, subliniază într-o postare pe contul de Telegram al amabsadei că nu s-a înregistrat niciun progres în înlăturarea obstacolelor din calea exporturilor ruse de cereale şi îngrăşăminte.

El reiterează că acest imnpas este rezultatul ”strategiei sancţiunilor” impuse de către Statele Unite şi Occident Moscovei - inclusiv restricţii de plată şi în domeniile logisticii şi asigurărilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.