Negocieri între Uniunea Creştin Democrată (CDU) a cancelarului în exerciţiu Angela Merkel şi Partidul Social Democrat (SPD) în vederea formării unei coaliţii de guvernarea vor avea loc abia la începutul anului viitor, a anunţat luni vicepreşedinta conservatorilor Julia Kloeckner, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rigurozitatea este mai importantă decât rapiditatea, a declarat Kloeckner pentru postul ARD.

Negocieri între conservatorii lui Merkel şi liberali (FDP) şi Verzi, două partide mai mici, în vederea formări unei coaliţii care nu a mai fost experemntată în viaţa poltică germană, au eşuat în urmă cu o săptămână.

Social-democraţii - parteneri lui Merkel în actualul Guvern - au refuzat iniţial să intre într-o nouă ”mare coaliţie”, însă au revenit vineri asupra acestei poziţii.

În cazul în care Merkel nu reuşeşte să obţină sprijinul unei coaliţii, poate fi să formeze un guvern minoritar, fie să organizeze noi alegeri, după ce scrutinul de la 24 septembrie nu a dat o majoritate parlamentară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.