Mai multe surse au declarat pentru CNN că nu este clar când va fi reluată sesiunea Congresului american pentru a certifica victoria democratului Joe Biden în alegerile prezidenţiale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderii vor ca situaţia să fie, mai întâi, readusă sub control.

„Capitoliul este în curs de evacuare. Când va fi sigur, ne vom relua responsabilităţile constituţionale. Acestea sunt Statele Unite. Nu vom permite ca legea gloatei să submineze statul de drept”, a declarat reporterilor Hakeem Jeffries, membru în Camera Reprezentanţilor.

Potrivit CNN, înainte de izbucnirea incidentelor - în timpul cărora o femeie a fost împuşcată şi se află în stare critică -, Congresul certificase doar 12 dintre cele 538 de voturi ale electorilor americani. Toate aceste voturi, din Alabama şi Alaska, erau acordate lui Donald Trump.

Procesul de certificare funcţionează alfabetic, începând cu statul Alabama.

Liderii din Congres au fost evacuaţi din complex şi vor fi duşi la Fort McNair, potrivit unui oficial al forţelor de ordine.

McNair este o bază armată din Washington DC.

Evacuarea este în curs.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.