Un atac a vizat o navă care transporta motorină în largul coastelor Omanului, o ”provocare” a Iranului, inamicul jurat al Israelului, acuză miercuri, sub protecţia anonimatului, un oficial israelian, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest oficial declară AFP că incidentul are scopul ”să perturbe” organizarea Cupei Mondiale de Fotbal care începe duminică în Qatar.

Nu este vorba despre o ”victorie iraniană” împotriva Israelului, subliniază el, precizând că nava atacată aparine unui om de afaceri israelian, Idan Ofer.

Oficialul citat nu oferă alte detalii despre circumstanţele acestui incident.

El a declarat AFP că acest atac a fost comis cu ”drone”, ”aceleaşi ca cele pe care iranienii le vând Rusiei pentru ale folosi în Ucraina”.

Nava-cisternă Pacific Zircon, aparţinând transportatorului Eastern Pacific Shipping, ”a fost atinsă de un proiectil, la aproximativ 150 de mile (241 de kilometri) de coasta Omanului, către ora (locală) 15.30 (17.30, ora României), la 15 noiembrie (marţi)”, anunţă într-un cominicat compania, cu sediul în Singapore.

Niciun membru al echipajului nu a fost rănit şi nu a avut loc nicio scurgere de carburant în mare, precizează compania.

Coca navei a suferit ”avarii minore”, potrivit Eastern Pacific Shipping.

Flota a V-a a Statelor Unite, cu sediul în bahrain, a declarat AFP că este ”la curent cu incidentul”.

Incidente asemănătoare au avut loc în ultimii ani, în regiune.

În 2021, Iranul a fost acuzat de faptul că se află în spatele unui atac cu dronă, în largul Omanului, vizând un petrolier gestionat de către o societate a unui miliardar israelian, în care au fost uciţi un agent de securitate britanic şi un membru al echipajului de naţionalitate română.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.