Statele membre ale Alianţei Nord-Atlantice se mobilizează pentru a ajuta Turcia să facă faţă consecinţelor cutremurelor devastatoare de luni, anunţă secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Stoltenberg transmite ”solidaritatea deplină cu aliatul Turcia în urma acestui cutremur teribil. Aliaţii NATO mobilizează sprijin acum”.

El precizează în acest mesaj postat pe Twitter că se află în contact cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi ministrul turc de Externe Mevlut Cavusoglu.

Mai multe state membre NATO au anunţat că plănuiesc să trimită sprijin care să ajute victimele cutremurelor din Turcia şi Siria.

Uniunea Europeană (UE) a anunţat anterior că a activat Mecanismul Protecţiei Civile pentru a ajuta în furnizarea de ajutoare internţaionale.

Echipe de salvare din Olanda şi România se află deja în drum către Turcia, anunţă UE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.