NASA a publicat imagini filmate de pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) din timpul eclipsei totale de Soare din America de Nord, în care o umbră uriaşă acoperă încet Pământul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentul - o oportunitate economică în zonele de pe traietoria eclipsei şi ştiinţifică pentru cercetătorii care studiază Soarele - a început pe coasta la Oceranul Pacific a Mexicului.

Traiectoria eclipsei a traversat apoi 15 state americane, din Texas şi până în Maine, şi s-a încheiat în estul Canadei.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

În total, umbra Lunii a măturat cele trei ţări în aproximativ o oră şi jumătate.

Peste 30 de milioane de oameni locuiesc în zona din care a fost vizibilă eclipsa totală de Soare.

Eclipsele totale sunt rare. Este a 15-a oară, începând din 2000, când Luna se aliniază perfect cu Pământul şi Soarele, blocând lumina solară pe Terra.

În total, fenomentul a durat cinci ore, zece minute şi cinci secunde, însă eclipsa solară totală a durat doar patru minute şi 34 de secunde.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.