Preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a cerut, joi, înlăturarea imediată din funcţie a preşedintelui Donald Trump, în baza amendamentului 25 din Constituţia Statelor Unite, la o zi după ce susţinătorii acestuia au pătruns cu forţa în Capitoliu, într-un asalt împotriva democraţiei americane, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ieri, preşedintele Statelor Unite a instigat la o insurecţie armată împotriva Americii”, a declarat Pelosi reporterilor la Capitoliu, adăugând că Trump a comis un ”act de răzvrătire”.

Liderul democraţilor din Senatul Statelor Unite, Chuck Schumer, a cerut la rândul său, joi, vicepreşedintelui Mike Pence să invoce cel de-al 25-lea amendament al Constituţiei americane şi să îl înlăture imediat din funcţie pe preşedintele Donald Trump, afirmând că dacă acesta nu va face acest lucru, atunci Congresul ar trebui să îl suspende.

Violenţele provocate de susţinătorii preşedintelui Trump la Capitoliu au dus la moartea a patru persoane şi la rănirea a circa 50 de poliţişti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.