Mai multe ţări europene - inclusiv Germania, Franţa, Italia şi Regatul Unit - şi-au ridicat prea ”brutal” măsurile împotriva covid-19 şi se confurntă cu o creştere puternică a numărului cazurilor, din cauza variantei SARS-CoV-2 BA2, deplânge marţi directrul OMS Europa Hans Kluge, într-o conferinţă de presă în Republica Moldova, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Europa înfruntă subvarianta SARS-CoV-2 BA2, după valul variantei omicron, în timp ce numeroase ţări ridică restricţiile impuse împotriva covid-19, mai ales privind vaccinarea şi purtarea măştii de protecţie.

Directorul OMS Europa se declară ”atent” la situaţia epidemiologică actuală pe continent, însă subliniază că rămâne ”optimist”.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Numărul cazurilor de covid-19 se află în creştere, în prezent, în 18 dintre cele 53 de ţări din zona Europa a OMS, potrivit organizaţiei ONU.

”Ţările în care observăm o creştere deosebită sunt Regatul Unit, Irlanda, Grecia, Cipru, Franţa, Italia şi Germania”, enumerat Kluge.

”Aceste ţări au ridicat restricţiile în mod brutal”, critică reprezentantul ONU.

Potrivit unor date OMS, numărul noilor cazuri în Europa a scăzut în mod brusc, în urma unui vârf, atins în ianuarie, însă a început să crească din nou la începutul lui martie.

În ultimele şapte zile, în zona OMS Europa s-au înregistrat peste 5,1 milioane de cazuri noi şi 12.496 de morţi din cauza covid-19.

Bilanţul cazurilor, de la începutul epidemiei a crescut, astfel, în această zonă, la 194,4 milioane, iar al morţilor la peste 1,92 milioane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.