O aderare a Ucrainei la NATO reprezintă o ”linie roşie” de netrecut, ameninţă Rusia joi, la o zi după un summit, la Geneva, al preşedintelui rus Vladimir Putin cu omologul său american Joe Biden, o reuniune catalogată per ansamblu pozitivă de către Kremlin, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski îi cerea luni un răspuns clar - pozitiv sau negativ - lui Joe Biden cu privire la lansarea procedurii de aderare a Ucrainei la NATO.

Joe Biden îndeamnă Ucraina să lupte mai puternic împotriva corupţiei şi să respecte alte criterii înainte să adere la NATO.

Moscova urmăreşte situaţia cu atenţie, avertizează un purtător de cuvânt al Kremlinului.

”Este un lucru pe care-l observăm îndeaproape şi este cu adevărat o linie roşie pentru noi perspectiva intrăii Ucrainei în NATO”, declară postului de radio Ecoul Moscovei Dmitri Peskov.

”Bineînţeles, acest lucru ne sporeşte îngrijorarea”, avertizează el, referindu-se la o eventuală lansare a procedurii aderării Ucrainei la Alianţa Nord-Atlantică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.