Kremlinul a anunţat joi că nu este de acord cu acuzaţiile preşedintelui american Donald Trump, potrivit cărora comportamentul Rusiei este “destabilizator”, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Nu suntem de accord cu o astfel de abordare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-o teleconferinţă cu jurnalitii.

Potrivit lui, Kremlinul a regretat întotdeauna lipsa de înţelegere dintre Rusia şi Statele Unite privind aşteptările pentru relaţiile lor viitoare.

“Exact de aceea aşteptăm prima reuniune a celor doi preşedinţi”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

“Vor putea să îşi împărtăşească personal gândurile în privinţa celor mai importante subiecte şi, ce este cel mai important, va fi o ocazie pentru a se cunoaşte şi a înţelege, în sfârşit, abordarea adevărată a fiecăruia în relaţiile bilaterale, nu abordarea transmisă de media”, a insistat oficialul.

Putin şi Trump vor avea prima lor întâlnire bilaterală vineri, în marja summitului G20 de la Hamburg.

Într-un discurs rostit joi, la Varşovia, Trump a îndemnat Rusia să pună capăt activităţilor destabilizatoare în Ucraina şi să nu mai susţină ”regimuri ostile”, referindu-se la Siria şi Iran.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.