Rusia intenţionează să le uşureze obţinerea cetăţeniei ruse tuturor ucrainenilor, a anunţat sâmbătă, la Beijing, preşedintele rus Vladimir Putin, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ne gândim la acordarea naţionalităţii într-un mod simplificat tuturor cetăţenilor Ucrainei, nu doar rezidenţilor republicilor (de la) Lugansk şi Doneţk”, a declarat Putin pentru presă, referindu-se la ”republicile” separatiste din estul Ucrainei - nerecunoscute de către comunitatea internaţională.

Rusia a simplificat miercuri acordarea naţionalităţii ruse locuitorilor regiunilor separatiste din Ucraina, o măsură denunţată de Kiev şi mai multe ţări occidentale, care au denunţat o atingere la adresa suveranităţii fostei republici sovietice.

Putin a apărat această decizie într-o conferinţă de presă, joi, la finalul primului său summit cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, la Vladivostok, în Extremul Orient rus.

”Este ciudat că această decizie provoacă reacţii negative. Polonia emite asemenea paşapoarte polonezilor, România românilor, Ungaria ungurilor. Cu ce sunt ruşii mai prejos ca polonezii, românii şi ungurii?” se întreba liderul de la Kremlin.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.