Rusia urmează să deschidă secţii de votare în Statele Unite, în alegerile prezidenţiale prevăzute în martie, în trei baze diplomatice sau consulare, anunţă miercuri ambasadorul rus la Washington Anatoli Antonov, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Antoli Antonov face acest anunţ în contextul în care relaţiile între cele două ţări se află la cel mai scăzut nivel de la Războiul Rece, din cauza Războiului din Ucraina.

Rusia, vizată de o serie de sancţiuni impuse de Occident după ce şi-a trimis militarii să ia cu asalt Ucraina la 24 februarie 2022, nu a decis încă dacă urmează să intaleze secţii de votare în state din uniunea Europeană (UE) pe care le etichetează ”inamicale”.

Alegerile prezidenţiale din Rusia sunt prevăzute la 17 martie.

Preşedintele rus Vladimir Putin - care conduce Rusia din 2000 - şi- anunţat intenţia de a candida la al cincilea mandat.

El urmează să rămână la Kremlin cel puţin până în 2030, când împilnete 78 de ani.

Realegerea sa nu ridică vreo îndoială într-o ţară în care Vladimir Putin şi-a laminat opoziţia.

TREI SECŢII DE VOTARE

”În Statele Unite, noi prevedem să deschidem trei secţii de votare, în Ambasada noastră la Washington şi în Consulatele de la New York şi Huston”, anunţă miercuri, într-un interviu publicat de către Ambasada Rusiei în America, Anatol Antonov.

Statele Unite au furnizat armament Ucrainei împotriva forţelor ruse, iar ţări din occident au impus sancţiuni economice grele Moscovei.

Rusia anunţa săptămâna trecută că nu a decis încă să deschidă secţii de votare în UE.

O purtătoare de cuvânt a Mnisterului rus de Externe, Maria Zaharova, a anunţat cereri de asigurare a securităţii unor eventuale secţiide votare şi precizat că o decizie în acest sens urmează să fie luată până la sfârşitul lui ianuarie.

Mii de ruşi au fugit din ţară, iar mulţi dintre ei sunt rezidenţi în state membre UE de la începutul ofensivei ruse în Ucraina, în februarie 2022.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.