Rusia revendică marţi cucerirea satului Blagodatne, situat la nord de oraşul Bahmut, în regiunea Doneţk, în estul Ucrainei, unde armata rusă şi-a intensificat ofensiva şi înaintează lent de mai multe săptămâni, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul rus al Apărării a anunţat în comunicatul său zilnic că ”localitatea Blagodatne a fost eliberată” în urma unei ofensive a unor ”unităţi de asalt de voluntari”, susţinute de aviaţie şi artilerie.

”Voluntari” este un eufemism folosit de armata rusă pentru a desemna mercenari din grupul paramilitar rus Wagner, care luptă în Ucraina.

Patronul Wagner, sulfurosul Evgheni Prigojin, a revendicat cucerirea satului de către oamenii săi - sâmbătă -, însă Kievul a dezminţit.

Armata rusă şi Wagner încearcă din vară să cucerească oraşul Bahmut, care avea 70.000 de locuitori înainte de război.

Ele şi-au intensificat ofensiva, de câteva săptămâni, cu scopul de a încercui Bahmutul, iar în ianuarie au cucerit orăşelul Soledar - cu preţul unor pierderi puternice -, dar şi alte sate din vecinătate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.