Un moment de reculegere a fost ţinut în toată Marea Britanie luni, pentru bărbatul ucis şi persoanele rănite în atacul de săptămâna trecută de la moscheea Finsbury Park, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În clădirile guvernamentale, dar şi în locurile publice s-a aştertnut liniştea la ora locală 12 (14 ora României).

Darren Osborne, în vârstă de 47 de ani, a intrat pe 18 iunie, puţin după miezul nopţii (2 ora României), cu o camionetă, în credincioşii care ieşeau de la rugăciunile de Ramadan, de la moscheea din nordul Londrei.

Makram Ali, în vârstă de 51 de ani, a murit la faţa locului, în urma rănilor suferite. Alte 11 persoane au fost rănite în atentatul anchetat de Poliţia Metropolitană drept un incident terorist.

Ali, care se mutase în Marea Britanie din Bangladesh, la vârsta de 10 ani, era căsătorit şi avea patru fiice, doi fii şi doi nepoţi.

Familia spune că mergea regulat la moscheea Finsbury Park şi că îi plăcea să se plimbe în parc cu nepoţii săi.

Autorul atacului, care ar fi strigat că vrea să ucisă musulmanii, a fost inculpat de crimă şi tentative de crimă.

Atentatul a fost al patrulea din ultimele trei luni din Marea Britanie, după incidente comise de islamişti la Westminster, pe London Bridge şi la Manchester.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.