Partidul aflat la putere în Slovenia, Mişcarea Libertăţii (GS), a decis să înceteze să mai folosească Twitter, de teamă că reţeaua de socializare poate să fie folosită de către politicieni pentru a difuza ştiri false şi discursul urii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Având în vedere comportamentul şi anunţurile noului proprietar şi al conducerii Twitter, ne putem aştepta ca ei să deschidă şi mai mult porţile comunicării indecente şi discursului urii”, anunţă sâmbătă într-un comunicat GS, referindu-se la recenta preluare a controlului platformei de către miliardarul Elon Musk.

GS, partidul premierului liberal Robert Golob, a obţinut o victorie în alegerile legislative din aprilie cu un program prin care promitea să restaureze decenţa în politică şi să consolideze statul de drept, subminat de către fostul premier conservator Janez Jansa.

Jansa - un utilizator asiduu al Twitter, cu peste 100.000 de abonaţi într-o ţară cu două milioane de locuitori - a folosit platforma pentru a înfrunta criticile şi presa, în timp ce Golob a anunţat că nu va folosi platrforma, ”pentru a evita tentaţia degetelor rapide” a celor care reacţionează prea repede pe reţeaua de socializare.

Mişcarea Libertăţii - care deţine 41 dintre cele 90 de mandate în Parlament - a anunţat că i-a fost blocat contul de Twitter timp de trei săptămâni, din cauza unor probleme tehnice, şi că de-a lungul timpului a realizat că nu are nevoie de această reţea pentru a li se adresa în mod eficient cetăţenilor.

”În acelaşi timp, platforma a fost folosită în mod abuziv de către membri şi simpatizanţi ai unor partide politice pentru a polariza societatea, a difuza informaţii false, a manipula, a discredita, a jigni şi a folosi discursul urii”, acuză GS, care subliniază că nu vrea să ia parte la acest discurs.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.