Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a efectuat o vizită pe linia frontului, în Ucraina, pentru a inspecta poziţiile armatei ruse, anunţă joi Ministerul rus al Apărării - fără să precizeze locul şi data -, a doua vizită de acest tip anunţată în mai puţin de o săptămână, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În prima linie”, Serghei Şoigu, ”a verificat condiţiile de desfăşurare a personalului şi materialului militar”, precizează pe Telegram ninisterul, postând o înregistrare video din timpul vizitei.

El a ”inspectat zone de poziţionare a unităţilor militare, condiţiile de cazare şi de încălzire ale personalului”, adaugă Ministerul rus al Apărării.

Pe teren, confruntări armate şi bombardamente continuau joi, iar cel puţin o persoană a fost ucisă, iar alte 14 persoane au fost rănite în întreaga ţară, potrivit preşedinţiei ucrainene.

Fostul director al Agenţiei Spaţiale ruse (Roscosmos) Dmitri Rogozin a fost rănit într-un atac aerian al armatei ucrainene vizând un hotel, la Doneţk, fieful separatiştilor proruşi în estul Ucrainei, şi urma să fie operat.

Moscova acuză că acest atac, în care au fost rănite şi alte persoane, ”probabil” a fost efectuat cu unul dintre tunurile franceze de tip Caesar trimise de Paris Kievului.

Singurul portavion rus, Amiral Kuzneţov, care se află la reparaţii în Marel Nord, a fost afectat de un incendiu - care nu s-a soldat cu voctime -, potrivit agenţiilor ruse de presă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.