Ministrul Justiţiei din Cipru, Ionas Nicolaou, a demisionat pe fondul unor greşeli comise de autorităţi în investigaţiile privind mai multe persoane dispărute, scrie Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a afirmat că un motiv important pentru demisia sa, care a fost acceptată de preşedintele cipriot, a fost că acele greşeli în investigaţia nu sunt doar responsabilitatea poliţiei ci şi a „atitudinilor şi percepţiilor care nu onorează pe nimeni” din societate.

Un căpitan al armatei cipriote a recunoscut că a ucis şapte femei străine iar poliţia continuă căutările pentru corpurile a trei dintre femei.

Victimele ar fi o mamă şi fiica sa originară din România, date dispărute în septembrie 2016, iar celelalte cinci ar fi originare din Filipine, date dispărute în august 2018.
Critici au denunţat o lipsă de reacţie a poliţiei cipriote, care nu ar fi efectuat investigaţiile necesare după semnalarea acestor dispariţii.


Poliţia a anunţat că a fost obstrucţionată, în demersurile sale, de către dispoziţii legale, care limitează posibilitatea de a verifica date telefonice fără ordinul unui tribunal, emis doar în cazul unor delicte pasibile de o pedeapsă de peste cinci ani de închisoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.