Ministrul israelian de Externe şi-a amânat, din motive de securitate, vizita pe care o avea programată în Dubai luna aceasta, au precizat duminică diplomaţi care au făcut legătura cu tensiunile dintre Iran şi SUA, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Israel Katz, care este şi ministru al Securităţii, urma să participe, la jumătatea lunii, la mai multe întâlniri, dar „la instrucţiunile date de oficialii de securitate” îşi va amâna vizita, a declarat un diplomat.

Tot sub anonimat, un alt diplomat a spus că Israelul, aliat al SUA, ia măsuri de precauţie ca nu cumva Iranul să încerce să îl folosească drept ţintă pe Katz ca parte din răzbunarea faţă de Statele Unite. Diplomatul nu a oferit detalii oficiale.

Vechile tensiuni dintre Iran şi Statele Unite au crescut şi mai mult în ultimele săptămâni, după ce SUA a ucis un înalt comandat al armatei iraniene, iar Iranul a lansat rachete asupra unor baze americane din Irak.

Iranul şi Iasrelul sunt inamici de la revoluţia iraniană din 1979. În ultimii ani, Israelul a strâns legăturile cu statele arabe care împărtăşesc preocupările cu privire la Iran.

Deşi nu are relaţii oficiale cu Emiratele Arabe Unite, Israelul va avea un pavilion la Expo 2020 Dubai, ce va avea loc în octombrie. Participarea a fost caracterizată de prim-ministrul Benjamin Netanyahu drept parte a normalizării relaţiilor cu statele arabe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.