Ministrul israelian al Securităţii Naţionale Itamar Ben Gvir prezintă marţi scuze, după ce fiul său l-a luat în derâdere pe X pe preşedintele american Joe Biden şi a sugerat că şeful statului american suferă de maladia Alzheimer, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Shuvael este fiul meu şi îl iubesc, dar el a comis o greşeală gravă printr-un tweet pe care-l dezaprob profund”, scrie tot pe X (fostul Twitter), Itamar Ben Gvir.

”Statele Unite sunt cel mai mare dintre prietenii noştri, iar preşedintele (american Joe) Biden este un prieten al Israelului”, continuă el.

Nu există loc de declaraţii ”care nu fac cinste”, subliniază el.

Shavuel Ben Gvir, în vârstă de 18 ani, a publicat luni seara o imagine în care apare Joe Biden, în vârstă de 81 de ani, şi afirma că este ”important să se sensibilizeze opinia” publică cu privire la maladia Alzheimer "care este cauza cea mai frecventă a declinului cognitiv şi demenţei la persoane bătrâne”.

Postarea a fost ulterior ştearsă.

Urmând exemplul tatălui său, Shavuel Ben Gvir a prezentat la rândul său scuze pe contul pe care are aproximativ 2.800 de abonaţi.

Vârsta lui Joe Biden, care candidează la un al doilea mandat, a fost deja obiectul unor ironii în trecut.

UN MINISTRU CRITIC AL ADMINISTRAŢIEI BIDEN

Itamar Ben Gvir este unul dintre miniştrii Guvernului lui Benjamin Netanyahu, unul dintre cele mai de dreapta Executive din istoria Israelului.

El este liderul Partidului Forţa Evreiască (extremă dreapta) şi un obişnuit al unor declaraţii scandaloase şi batjocoritoare.

El a atacat recent administraţia Biden şi a acuzat-o de faptul că susţinerea ajurorului umanitar al Fâşiei Gaza este în beneficiul mişcării islamiste palestiniene Hamas.

Vara trecută, Itamar Ben Gvir aprecia că ”preşedintele (american Joe) Biden ar trebui să digere faptul că Israelul nu mai este o stea printre altele pe steagul american”, după ce Joe Biden a evocat ”membri foarte extremişti” ai Guvernului israelian ca ”făcând parte din problema” Israelului.

Statele Unite rămân primul aliat militar şi diplomatic al Israelului, aflat în Război în Fâşia Gaza, ca represalii faţă de un atac fără precedent al Hamas de la 7 octombrie în sudul Israelului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.