Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a declarat joi că Israelul va răspunde direct oricărui atac al Iranului, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Un atac iranian direct va necesita un răspuns adecvat israelian împotriva Iranului”, i-a spus Gallant secretarului american al Apărării Lloyd Austin, conform datelor transmise de biroul său.
Pentagonul a precizat că cei doi oficiali au discutat despre angajamentul ferm al Statelor Unite faţă de securitatea Israelului împotriva ameninţărilor din partea Iranului şi a apropiaţilor săi.
„Reiterând mesajului fără echivoc al preşedintelui Biden către prim-ministrul israelian Netanyahu, secretarul Austin l-a asigurat pe ministrul Gallant că Israelul poate conta pe sprijinul deplin al SUA pentru a apăra Israelul împotriva atacurilor iraniene, cu care Teheranul a ameninţat public”, a precizat Pentagonul.
Acesta a adăugat că principalul general american pentru Orientul Mijlociu, generalul de armată Michael „Erik” Kurilla, se va să întâlni cu conducerea armată israeliană pentru a discuta despre „ameninţările actuale de securitate”. Kurilla a călătorit în mod regulat în Israel în ultimele luni.
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.