Ministrul ucrainean al Reintegrării Teritoriilor Ocupate Temporar, Irina Vereşciuk, a anunţat că 11 lideri de comunităţi locale sunt ţinuţi captivi de armata rusă, informează ukrinform.net.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“11 lideri de comunităţi locale din Kiev, Herson, Harkiv, Zaporojie, Mikolaiv şi Doneţk sunt în captivitate. Informăm Comitetul Crucii Roşii, ONU şi organizaţii internaţionale în privinţa acestei situaţii şi a faptului că sunt dispăruţi şi alţi civili. Cerem ca toţi civilii noştri, primarii, preoţii, jurnaliştii şi activiştii să fie eliberaţi. Ei sunt reţinuţi ilegal şi au dreptul ca alţii să lupte pentru eliberarea lor. Noi facem asta şi le cerem şi altora să o facă”, a spus Vereşciuk.

Ea a precizat că sunt în curs negocieri pentru eliberarea civililor, ca parte a unui schimb de prizonieri de război.

Vereşciuk a menţionat că sâmbătă, după eliberarea regiunii Kiev, s-a descoperit că Olha Sulhenko, lider al satului Motijin, a fost ucisă.

“Ea a fost ucisă în captivitate de ruşii neoameni. Este o crimă de război. Cei vinovaţi vor fi traşi la răspundere conform legislaţiei internaţionale”, a adăugat ministrul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.