Ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, a exclus sâmbătă o întâlnire între iranieni şi americani după reintroducerea sancţiunilor de către Statele Unite contra Teheranului, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este pentru prima dată când Iranul respinge de aşa manieră explicită o ofertă de dialog propusă de preşedintele Donald Trump. 

Întrebat de agenţia de presă Tasnim, apropiată de conservatori, despre o posibilă întâlnire cu secretarul de Stat Mike Pompeo sau cu responsabili americani în amrja apropiatei Adunări Generale a ONU din septembrie, Zarif a spus: "Nu, nu va exista nicio întâlnire". 

Trump şi preşedintele iranian Hassan Rohani vor fi prezenţi la această adunare. 

"Cu privire la recenta propunere a lui Trump, poziţia noastră oficială a fost anunţată de preşedinte şi de noi. Americanii nu sunt oneşti şi dependenţa lor de sancţiuni nu permite niciun fel de negociere", a declarat ministrul iranian agenţiei de presă. 

Statele Unite au restabilit sancţiuni împotriva Iranului, marţi, după retragerea lor unilaterală în mai din acordul nuclear încheiat în 2015 între Teheran şi marile puteri. 

Zarif s-a întâlnit des cu fostul secretar de Stat american, John Kerry, în timpul negocierilor care au dus la încheierea acestui acord. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.