Ministrul britanic al Întreprinderilor Alok Sharma s-a autoizolat după ce a prezentat simptome de covid-19, în Camera Comunelor, un nou caz suspect de contaminare în Guvernul britanic, care alimentează critici cu privire la ridicarea măsurii votului la distanţă impusă deputaţilor în timpul pandemiei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În timp ce prezenta, în faţa deputaţilor, un proiect de lege privind guvernanţa şi insolvabilitatea întreprinderilor, miercuri, ministrul părea istovit şi îşi ştergea transpiraţia cu o batistă.

Alok Sharma ”a fost testat” de covid-19 şi s-a dus acasă să se izoleze, potrivit recomandărilor Guvernului, a anunţat o purtătoarea de cuvânt a ministerului.

Premierul conservator Boris Johnson şi ministrul său al Sănătăţii Matt Hancock au fost testaţi pozitiv cu covid-19, la sfârşitul lui martie. Johnson a fost internat şi a petrecut mai multe nopţi la terapie intensivă.

Acest nou caz suspect intervine la oo zi după decizia extrem de controversată de a abandona votul la distanţă al deputaţilor, impus la sfârşitul lui aprilie, în lupta împotriva răspândirii noului coronavirus care, potrivit bilanţului Ministerului Sănătăţii, a ucis aproape 40.000 de oameni în Regatul Unit, a doua cea mai afectată ţară în lume după Statele Unite.

”Este înfiorător. Guvernul a pus capăt muncii la domiciliu a deputaţilor şi ne-a cerut să ne întoarcem într-o clădire în care distanţarea socială este imposibilă”, a denunţat miercuri pe Twitter aleasa laburistă Lisa Nandy. 

”Deputaţii se întorc acasă în toate regiunile din ţară, în această (miercuri) seara”, a denunţat ea.

Camera Comunelor a fost supusă unei ”curăţări suplimentare”, a anunţat un purtător de cuvânt.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.