Ministrul german de externe Annalena Baerbock a sosit luni în capitala Ucrainei, Kiev, a anunţat Ministerului german de Externe. Această vizită neanunţată este a patra pe care o face şefa diplomaţiei germane de la începutul războiului, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La sosirea în gara din Kiev, Baerbock a declarat că Germania sprijină "în mod "hotărât" Ucraina în eforturile sale de a adera la Uniunea Europeană, potrivit unei declaraţii de pe site-ul ministerului german.

"Extinderea UE este o consecinţă geopolitică necesară a războiului Rusiei", a spus ea. "În mijlocul ploii de bombe, în faţa tancurilor Rusiei, Ucraina a pornit cu încredere şi hotărâre pe drumul spre Uniunea Europeană", remarcă Annalena Baerbock.

"Cu un curaj şi o determinare enormă, Ucraina apără, de asemenea, libertatea noastră, a tuturor", a subliniat ea. "În timp ce Ucraina se pune în faţa noastră, ea poate conta şi pe noi", arată şefa diplomaţiei germane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.