Ministrul german al Justiţiei Katarina Barley (SPD) s-a declarat marţi dezamăgit de noile propuneri ale Theresei May cu privire la ieşirea din impasul Brexitului, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nevoită să prezinte un ”plan B” după respingerea în Camera Comunelor, marţea trecută, a acordului divorţului cu Uniunea Europeană (UE), şefa Guvernului britanic s-a limitat să le spună parlamentarilor, luni, că vrea să obţină noi concesii de la europeni şi să fie mai deschisă faţă de ei.

”Da, sunt dezamăgită. Acesta nu este un mod de a avansa”, a reacţionat la postul Deutschlandfunk Katarina Barley.

Ministrul social-democrat, care are dublă naţionalitate - germană şi britanică -, a declarat că acordul divorţului respins în Camera Comunelor nu va fi renegociat de UE.

Ea a adăugat că un al doilea referendum privind Brexitul ar putea să ”potolească situaţia”.

Guvernul german a anunţat luni seara că Berlinul va continua să pledeze în favoarea unui Brexit ordonat şi că aşteaptă ca Londra să prezinte iniţiative care să fie susţinte de o majoritate a aleşilor britanici.

Deputaţii britanici urmează  să se reunească la 29 ianuarie, pentru a dezbate şi a se pronunţa prin vot asupra acestor propuneri ale lui May.

Opoziţia laburistă a depus luni un amendament vizând să oblige Guvernul May să acorde parlamentarilor un răgaz pentru a examina o serie de opţiuni vizând să împiedice o ieşire fără acord, o ipoteză pe care Theresa May refuză să o excludă.

Brexitul a fost programat să aibă loc peste mai puţin de zece săptămâni, la 29 martie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.