Ministrul francez al Forţelor Armate, Sylvie Goulard, a demisionat marţi din Guvern, spunând că nu vrea să fie luată în calcul pentru următorul cabinet, din cauza anchetei privind activitatea partidului său în Parlamentul European, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Goulard este membru al formaţiunii de centru MoDem, care s-a aliat cu La Republique en Marche!, al lui Emmanuel Macron pentru alegerile legislative. Partidul este anchetat, însă, pentru modul în care a angajat asistenţi parlamentari în PE.

“Apărarea este un portofoliu solicitan. Onoarea armatelor noastr, cea a bărbaţilor şi femeilor care servesc şi îşi pun vieţile în pericol nu ar trebui amestecate în controverse care nu au nimic de-a face cu ei”, a spus oficialul într-un comunicat.

Macron a nominalizat membri din mai multe partide printre miniştrii săi, după alegerile prezidenţiale din mai.

Formaţiunea sa a câştigat detaşat alegerile legislative de duminică şi nu mai are nevoie de susţinerea parlamentarilor MoDem pentru a trece legi prin Parlament.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.