Ministrul croat al Apărării, Damir Krsticevici, s-a oferit să demisioneze marţi, după ce preşedintele a declarat că armata a intervenit prea târziu pentru a ajuta pompierii să stingă incendiile de vegetaţie, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este vorba, în primul rând, de un incendiu care s-a întins pe o rază de peste 20 de kilometri, în apropiere de oraşul Split, şi care a ameninţat suburbiile acestuia. Incendiul a fost controlat, în mare parte, marţi.

Preşedintele Kolinda Grabar-Kitarovici a declarat marţi, în cursul unei vizite în Austria, că armat ar fi putut fi chemată mai repede în ajutorul pompierilor. „Mărimea incendiului a fost de aşa natură încât fiecare mână de ajutor era necesară”, a subliniat ea.

Cu toate acestea, premierul Andrej Plenkovici a respins propunerea de demisie. „Armata poate fie implicată numai după ce i se cere ajutorul”, a spus el.

Şi Krsticevici a explicat că armata nu putea acţiona din proprie iniţiativă şi trebuia chemată de pompieri.

În final, aproximativ 200 de militari au ajutat cei peste 400 de pompieri desfăşuraţi pentru a lupta cu flăcările. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.