Ministrul croat al Apărării Damir Krsticevic a demisionat joi după ce doi militari au murit în urma prăbuţirii unui avion în timpul unei misiuni de antrenament, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este o mare pierdere pentru armata croată”, a declarat joi Damir Krsticevic. ”Demisionez. Important este ca totul să fie anchetat”, a declarat Krsticevic, totodată vicepremier al acestei ţări care deţine preşedinţia semestrială a Uniunii Europene (UE).

Cei doi militari au murit în accidentul unui avion de fabricaţie cehă, de tip Zlin, care s-a prăbuşit joi, către ora locală 16.00 (17.00, ora României), în apropierea satului Donje Biljane, situat în apropierea coasei Mării Adriatice şi a oraşului Zadar.

”Era un zbor de antrenament obişnuit”, a anunţat într-un comunicat Ministerul Apărării, fără să ofere detalii despre cauzele accidentului.

Ministrul demisionar urma să se întâlnească vineri cu premierul Andrej Plenkovic, după ce au discutat la telefon joi, a anunţat Guvernul.

Acesta este cel de al doilea accident mortal care îndoliază Forţele aeriene croate în 2020.

În ianuarie, tot în timpul unui zbor de antrenament, doi militari au murit în prăbuşirea unui elicopter militar în Marea Adriatică.

Cauzele acestui accident al unuielicopter de fabricaţie americană de tip OH-58D Kiowa Warrior, produs de Bell Helicopter, nu au fost făcute publice

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.