Ministrul australian al Sănătăţii Greg Hunt a fost internat la spital în urma unei ”infecţii suspecte”, după ce a fost vaccinat în weekend cu vaccinul împotriva covid-19 britanic AstraZeneca, a anunţat biroul său marţi, care apreciază să această infecţie nu are legătură cu vaccinarea, relatează ABC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Sănătăţii anunţă că ministrul urmează să fie ţinut sub observaţie peste noapte şi precizează că i se administrează antibiotice şi fluide.

”Ministrul urmează să se însănătoşească complet”, se arată în acest comunicat.

”Starea (sănătăţii sale) nu are legătură cu vaccinul” care i-a fost administrat, potrivit ministerului.

Hunt este unul dintre cei trei miniştri australieni aflaţi în concediu.

Ministrul Apărării Linda Reynolds şi-a luat concediu medical luna trecută, după ce a fost interată la spital la sfatul unui cardiolog.

Ea este criticată dur cu privire la modul în care a gestionat acuzaţii de viol ale unei foste angajate a ministerului, Brittany Higgins, împotriva unui coleg.

Ministrul Justiţiei Christian Porter şi-a luat concediu după ce a respins, săptămâna trecută, acuzaţii istorice de viol.

Premierul australian Scott Morrison a subliniat marţi că are o echipă puternică ce poate acoperi absenţa senatorului Reynolds şi a lui Porter.

”Ceea ce este formidabil în echipa mea este faptul că, în acest caz, ministrul Justiţiei sau Apărării, dacă nu pot să-şi exercite atribuţiile din motive de sănătate, am oameni minunaţi la care pot apela”, a declarat el.

Ministrul australian de Externe Marise Payne a preluat, astfel, portofoliul Apărării, iar ministrul Muncii Michaelia Cash pe cel al Sănătăţii.

Potrivit ABC News, atribuţiile lui Hunt nu au fost încă preluate de altcineva.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.