Rusia a anunţat, luni, că armata rusă a bombardat centrul comercial din Kiev cu arme de înaltă precizie cu rază lungă de acţiune, deoarece servea drept depozit pentru rachete şi staţie de reîncărcare a lansatoarelor de rachete de către forţele ucrainene, potrivit lui Igor Konaşenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Centrul comercial din Kiev a fost atacat duminică seară de forţele ruse. Cel puţin 8 persoane au murit, iar clădirile din apropiere au fost distruse. Mormane de moloz şi resturi arse ale maşinilor au fost răspândite pe o rază de câteva sute de metri.

”Zonele din apropierea centrului comercial au fost folosite ca bază pentru depozitarea muniţiei de rachete şi pentru reîncărcarea mai multor lansatoare de rachete”, a declarat Igor Konaşenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării.

”Armele de înaltă precizie cu rază lungă de acţiune au distrus o baterie ucraineană de lansatoare multiple de rachete şi un depozit de muniţie într-un centru comercial inactiv în noaptea de 21 martie”, a spus el.

”Am dori să reamintim din nou presei occidentale: am oferit dovezi complete care arată că regimul naţionalist de la Kiev a folosit clădiri în zonele rezidenţiale din Kiev şi în alte oraşe ca scuturi pentru a trage cu lansatoare multiple de rachete”, a continuat Konaşenkov.

Konaşenkov a spus că operaţiunea Rusiei a fost efectuată de forţe profesioniste şi bine înarmate şi a dezminţit afirmaţiile Ucrainei conform cărora forţele ruse ar fi atacat civili.

De asemenea, el a respins afirmaţiile oficialilor ucraineni despre pierderile de personal şi echipamente pe care le-a suferit Rusia, numindu-le ”minciuni de propagandă”.


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.