Ministerul rus al Apărării a declarat duminică că forţele sale au respins eforturile trupelor ucrainene de a avansa în regiunile Doneţk, Herson şi Mykolaiv, provocând ceea ce a descris drept pierderi semnificative împotriva inamicului, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rapoartele de pe câmpul de luptă nu au putut fi verificate imediat.

Rusia a mai spus că continuă atacurile aeriene asupra ţintelor militare şi energetice din Ucraina, folosind arme cu ghidaj de precizie, cu rază lungă de acţiune.

"Obiectivele atacurilor au fost atinse. Toate ţintele atribuite au fost neutralizate", a spus ministerul.

Pe parcursul conflictului de aproape opt luni, rachetele ruseşti au lovit şi centrele populaţiei civile din Ucraina.

Rusia neagă că a vizat civili în ceea ce numeşte ”operaţiune militară specială” din Ucraina, pe care a lansat-o pe 24 februarie.

Rusia a declarat că forţele sale au menţinut poziţii în timpul ”luptelor aprige” din regiunea Herson şi au dat, de asemenea, lovituri asupra poziţiilor ucrainene din regiunea Doneţk.

În regiunea Harkov din Ucraina, Rusia a declarat că a distrus trei obuziere fabricate de SUA şi un punct de trecere pe râul Oskil, înfiinţat de forţele ucrainene pentru a muta rezervele şi muniţia. Râul se varsă spre sud în Siversky Doneţ, care şerpuieşte prin Donbas.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.