Ministerul de Externe de la Chişinău consideră nefondate afirmaţiile unui oficial rus privind crearea unei ieşiri către Transnistria după preluarea controlului deplin în Donbas şi Ucraina de Sud, ambasadorul rus fiind convocat pentru a-i fi exprimată "îngrijorarea profundă" faţă de aceste afirmaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a luat act de declaraţiile reprezentantului Ministerului Apărării al Federaţiei Ruse. În acest context, MAEIE a convocat ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova Oleg Vasneţov, căruia i-a fost exprimată îngrijorarea profundă faţă de afirmaţiile făcute de oficialul rus", anunţă Ministerul de Externe de la Chişinău.

MAEIE califică aceste declaraţii drept "nefondate" şi în contradicţie cu poziţia Federaţiei Ruse de susţinere a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova, în frontierele recunoscute la nivel internaţional.

Totodată, în cadrul întrevederii a fost reiterat faptul că Republica Moldova, conform Constituţiei sale este un stat neutru şi exprimată solicitarea ca acest principiu să fie respectat de toţi actorii internaţionali, inclusiv de către Federaţia Rusă.

Ministerul rus al Apărării a anunţat recent obiectivele pentru cea de-a doua fază a „operaţiunii speciale”.

„Una dintre sarcini este stabilirea controlului deplin asupra Donbasului şi a Ucrainei de Sud, ceea ce va permite crearea unui coridor terestru către Crimeea şi o ieşire către Transnistria”, a declarat generalul-maior Rustam Minekaev, comandant adjunct al Districtului Militar Central.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.