Dâre de foc observate pe cer, noaptea, în sudul Japoniei, ar putea fi fragmente ale unei rachete chinezeşti, au anunţat joi autorităţile japoneze, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O înregistrare video în care apar mingi de foc circula pe reţele de socializare miercuri seara, iar locuitori şi navigatori pe Internet speculau pe tema originii acestui spectacol neobişnuit.

Filiala Observatorului Astronimic Naţional al Japoniei (NAOJ) de la Ishigaki, în arhipelagul Okinawa, a raportat că a observat dâre de foc miercuri, la ora locală 20.33 (14.33, ora României), a declaart AFP un reprezentant al instituţiei.

”Potrivit informaţiilor disponibile, credem că aceste obiecte nu sunt mingi de foc de meteoriţi, ci fragmente ale unei rachete”, a declarat acest oficial de la sediul NAOJ, care a cerut protecţia anonimatului.

”Viteza lentă şi modul în care s-a deplasat lumina, fire de lumină care se deplasau în paralel, seamănă exact cu intrarea în atmosferă a unor fragmente ale unei rachete”, a subliniat el.

”Este posibil să fie vorba despre fragmente ale unei rachete lansate de către China la sfârşitul lui noiembrie”, a apreciat acest oficial.

”Informaţii arată că o parte a rachetei trebuia să reintre în atmosferă cam în această perioadă. Fragmentele probabil că au căzut în ocean şi nu reprezintă niciun pericol”, a continuat el, evocând previziuni ale traiectoriei.

”A fost magnific. Ai fi zis că e un cireş în floare care plângea”, a scris un utilizator pe Twitter.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.