Fostul vicepreşedinte american Mike Pence nu va face apel împotriva unei hotărâri a judecătorului James Boasberg, care-l obligă să depună mărturie în faţa membrilor unui mare juriu cu privire la eforturile depuse de către Donald Tump după alegerile prezidenţiale din noiembrie 2020 şi până la luarea cu asalt a Capitoliului la 6 ianuarie 2021 de a rămâne la putere în pofida înfrângerii în scrutin, scrie presa americană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul vicepreşedinte urmează,. astfel, să fie audiat sub jurământ cu privire la acţiunile lui Donald Trump din ianuarie 2021.

The Washington Post (WP) scrie că Mike Pence ar putea să fie audiat până la sfârşitul lui aprilie, însă o dată în acest sens nu a fost stabilită încă.

Avocaţii lui Donald Trump ar putea face recurs, potrivit WP.

Judecătorul James Boasberg i-a ordonat săptămâna trecută lui Mike Pence să depună mărturie cu privire la discuţiile pe care le-a avut cu Donald Trump înaintea luării cu asalt a Capitoliului de către susţinătorii miliardarului.

James Boasberg a stabilit că este necesar ca Mike Pence să fie audiat de către un mare juriu federal într-o anchetă în care Donald Trump este suspectat de infracţiuni.

Anchetatorii examinează rolul pe care fostul şef de stat republican l-a jucat în violenţele de la 6 ianuarie 2021, în cadrul unei încercări mai largi de a rămâne la putere după ce a fost înfrânt în alegerile prezidenţiale din noiembrie 2020 de către democratul Joe Biden.

Miliardarul - care a devenit săptămâna aceasta primul fost şef de stat inclupat penal din istoria Statelor Unite - candidează la un nou mandat în 2024, iar Mike Pence îi este un posibil rival.

Mike Pence anunţa la începutul lui martie că istoria îi va cere socoteală fostului preşedinte Donald Trump cu privire la rolul pe care l-a jucat în luarea cu asalt sângeroasă a Capitoliului în 2021.

Unii dintre miile de susţinători ai lui Trump care au luat cu asalt Capitoliul au cerut ca Pence să fie spânzurat, ceea ce l-a făcut pe acesta din urmă să se retragă într-un loc securizat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.