Poliţistul Keith Palmer, care a fost ucis în atacul terorist de la Londra, de luna trecută, a fost înmormântat luni. Mii de ofiţeri de poliţie au fost desfăşuraţi de-a lungul rutei parcurse de cortegiul funerar, pentru a-i aduce un ultim omagiu colegului lor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dricul care a transportat trupul neînsufleţit a fost împodobit cu flori roşii şi albe care au format mesajul „Tatăl numărul 1”.

Cortegiul funerar, condus de o “Gardă Neagră”, formată din ofiţeri călare, a părăsit Palatul Westminster, unde sicriul a fost depus duminică, la ora locală 13.30 (15.30 ora României). Mulţimea strânsă în Piaţa Parlamentului a început să aplaude la plecarea cortegiului.

Sicriul a fost transportat pe o distanţă de aproximativ patru kilometri, pe străzile de obicei aglomerate ale capitalei Marii Britanii, evitând Podul Westminster, scena atacului din martie. La ora locală 14 (16 ora României), cortegiul a ajuns la Catedrala Southwark.

Mii de ofiţeri de poliţie, din toate forţele din ţară, au stat aliniaţi de-a lungul traseului cortegiului şi au salutat la trecerea sicriului. Între 40.000 şi 50.000 de oameni, unii cu ochii în lacrimi, li s-au alăturat pentru a-i aduce un ultim omagiu poliţistului mort.

Asemenea onoruri sunt de obicei dedicate pentru politicieni importanţi din Marea Britanie.

Aproximativ 50 de membri ai familiei lui Keith Palmer au participat la slujba organizată în Catedrala Southwark.

Ofiţerul de 48 de ani a fost înjunghiat de Khalid Masood, în timp ce păzea Parlamentul britanic.

”Dacă ai fi putut picta imaginea unui poliţist perfect atunci ai fi avut o pictură cu Keith Palmer. El este cel mai amabil om pe care l-ai fi putut vreodată întâlni. Foarte generos, foarte loial, un prieten adevărat şi un poliţist fantastic”, a declarat ofiţerul Shaun Cartright.

Poliţia Metropolitană a anunţat că, în scop de respect, numărul ofiţerului, 4157U, nu va mai fi oferit vreodată unui alt poliţist.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.