Un ciclon tropical, Jasper, a lovit nord-estul Australiei şi a lăsat fără electricitate mii de locuitori care trăiesc de-a lungul litoralului, o zonă care ar putea fi afectată de inundaţii puternice, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Furtuna de categoria a 2-a a atins uscatul miercuri, către ora locală 17.00 (9.00, ora României), au anunţat meteorologii.

Rafale de vânt violente, de până la 113 de kilometri pe oră au fost înregistrate în momentul în care Jasper a început să atingă zona de coastă, iar ploi torenţiale ar putea antrena inundaţii bruşte.

Staţiunea balneară Palm Cove a fost măturată de valuri, rafale violente de vânt şi precipitaţii puternice, obligând restaurantele şi hotelurile să se închidă.

”Ne aşteptăm să vedem precipitaţii puternice intensificându-se în orele următoare”, a anunţat miercuri după-amiaza meteorologul Miriam Bradbury.

Potrivit vicepremierului din Queensland, Steven Miles, inundaţii ”periculoase şi potenţial mortale” ar putea dura ”mai multe zile”.

Aproximativ 15.000 de gospodîrii au fost private de curent, din cauza unor rafale violente de vânt, potrivit companiilor de electricitate şi Guvernului statului Queensland.

Alerte de revărsări de ape au fost lansate, iar alimentarea cu electricitate a fost întreruptă în mod preventiv în zone în care se aşteaptă pagube.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.