Aproximativ 2.500 de persoane s-au dezbrăcat, sâmbătă, pe plaja Bondi din Sydney pentru a poza pentru artistul fotograf american Spencer Tunick, într-o încercare de a atrage atenţia publică asupra cancerului de piele, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tunick, cunoscut pentru organizarea de şedinţe foto nud în puncte de atracţie turistică din lume, a folosit un megafon pentru a-i direcţiona pe participanţi să pozeze în diferite ipostaze, înainte ca mulţi dintre ei să facă o baie dezbrăcaţi în ocean.

Artistul stabilit la New York a colaborat cu o organizaţie caritabilă la instalaţia artistică nud, într-o încercare de a atrage atenţia publică asupra melanomului, cea de-a patra cea mai răspândită formă de cancer din Australia. Guvernul federal estimează că în acest an în Australia vor fi diagnosticate 17.756 de cazuri noi de cancer de piele şi 1.281 australieni vor muri din cauza acestei boli.

”Avem ocazia să atragem atenţia cu privire la controalele pentru piele şi sunt onorat… să vin aici, să fac arta mea şi să sărbătoresc corpul şi protecţia”, a spus Tunick pe plajă, într-o dimineaţă rece de primăvară la Sydney.

Unul dintre participanţi, Robyn Lindner, a spus că şi-a învins emoţiile de a se dezbrăca pentru şedinţa foto, despre care organizatorii au spus că a implicat 2.500 de persoane.

”În secret, am fost îngrozită (şi) aseară trebuie să recunosc că mă gândeam: ce am făcut? Dar a fost grozav, toată lumea a avut o energie pozitivă, toată lumea a fost respectuoasă şi a fost distractiv”, a declarat Lindner pentru Reuters.

Cel mai recent, Tunnick a organizat o şedinţă foto în masă la Sydney în 2010, când 5.200 de australieni au pozat nud la Opera din Sydney.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.