Michel Barnier, curtat în Franţa odată cu apropierea alegerilor europene din mai 2019, a anunţat vineri că nu va candida la preşedinţia Comisiei Europene (CE), deoarece doreşte să ducă la capăt negocierile cu privire la Brexit, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Doresc să te informez personal cu privire la decizia mea de a nu îmi prezenta candidatura la Congresul Partidului Popular European (PPE), la Helsinki, pe 7 şi 8 noiembrie, privind conducerea campaniei familiei noastre politice în vederea alegerilor europene”, scrie negociatorul-şef al UE cu privire la Brexit într-o scrisoare adresată preşedintelui PPE (conservator) Joseph Daul, postată online pe Twitter.

”Ne aflăm în ultima linie dreaptă a unor negocieri grave şi complexe privind retragerea ordonată a Regatului Unit. Este datoria mea să rămân angajat, cu toată energia şi hotărârea, în vederea bunei încheieri a acestor negocieri”, adaugă fostul ministru francez.

Preşedinţia CE are toate şansele să-i revină unui reprezentant PPE - o coaliţie de partide conservatoare, după scrutinul din mai 2019, având în vedere raportul de forţe la Stasbourg.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.