Omul de afaceri american Michael Bloomberg s-a întors miercuri în Partidul Democrat, din care a plecat pentru a candida, cu succes, la postul de primar al New Yorkului în 2001, din partea Partidului Republican, după care a devenit independent în 2007, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Michael Bloomberg explică această decizie - pe care a anunţat-o cu mai puţin de o lună înaintea alegerilor de la jumătatea mandatului - prin riscul unei crize constituţionale pe care o reprezintă preşedinţia lui Donald Trump.

”Astăzi mi-am primit înapoi carnetul (de membru) al Partidului Democrat - al cărui membru am fost cea mai mare parte a vieţii mele - pentru că avem nevoie de democraţi pentru a asigura echilibrul puterilor de care ţara noastră are mare nevoie”, a declarat Bloomberg, în vârstă de 76 de ani, într-un mesaj pe care l-a postat pe reţeaua de socializare Instagram.

Michael Bloomberg, care a deţinut trei mandate de primar al New Yorkului - din 2002 în 2013 -, a intenţionat să candideze la preşedinţie în trecut, ca independent, însă nu a făcut niciodată acest pas.

Cotidianul britanic The Guardian dezvăluia în august că Bloomberg ar intenţiona să candideze la preşedinţie în 2020, din partea Partidului Democrat.

Un adversar declarat al lui Donald Trump, Michael Bloomberg a făcut donaţii în valoare de 100 de milioane de dolari unor candidaţi democraţi care candidează în alegerile parlamentare de la jumătate de mandat, pe 6 noiembrie.

Fondatorul agenţiei de ştiri economice şi financiare care-i poartă numele, pe care revista Forbes îl creditează cu o avere de 51,8 miliarde de dolari, s-a angajat în favoarea mai multor cauze, precum lupta împotriva încălzirii globale şi controlul armelor de foc.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.