Aristoteles Sandoval, fost guvernator al statului mexican Jalisco, a fost asasinat, vineri, în toaleta unui restaurant din staţiunea Puerto Vallarta, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sandoval a fost împuşcat mortal în spate de un atacator neidentificat, în timp ce gărzile sale de corp se aflau în afara încăperii.

Procurorul general Gerardo Octavio Solis a declarat că Sandoval, care avea 46 de ani, se afla la restaurant împreună cu trei persoane şi a fost împuşcat noaptea, la ora 01.30, când s-a dus la toaletă. Fostul guvernator avea 15 gărzi de corp, iar potrivit presei în momentul crimei la datorie erau aproximativ jumătate din gărzi. Între atacatori şi gărzi a avut loc o ciocnire, iar o gardă a fost rănită grav.

Pentru “a scăpa de justiţie”, restaurantul a “manipulat” locul crimei, curăţând amprentele şi luând camerele de luat vederi, a menţionat procurorul general.

Solis a precizat că există suspiciunea că 8-10 persoane au fost implicate în atac, însă nu a precizat cine este responsabil.  

Mandatul de guvernator al lui Sandoval, din perioada 2013-2018, a fost umbrit de cartelul Jalisco New Generation, care a devenit, dintr-un cartel obscur, unul dintre cele mai puternice din Mexic.

Anchetatorii suspectează implicarea cartelului Jalisco New Generation în asasinat.

Mexicul se confruntă cu violenţe în întreaga ţară, Jalisco fiind însă unul dintre epicentrele războiului dintre cartelurile de droguri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.