Un balon cu aer cald a fost cuprins de un incendiu, în apropierea zonei arheologice de la Teotihuacan, în Mexic. Procuratura a anunţat că două persoane au murit, un bărbat de 50 de ani şi o femeie de 39 de ani, iar o minoră a fost rănită, având arsuri de gradele I şi II, precum şi o fractură la umărul drept, potrivit El Pais.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În imaginile video înregistrate de turişti se vede nacela balonului în flăcări, în aer. Potrivit unei informări a Armatei şi Gărzii Naţionale, incendiul s-a produs sâmbătă dimineaţă, la ora 8.30. Procuratura a explicat că, din cauza focului, ”membrii echipajului” s-au aruncat în gol din nacelă. Autorităţile nu au informat dacă la bord se mai aflau şi alte persoane.

Nacela balonului, care lua altitudine, pare să fie învăluită de flăcări dintr-o dată, în timp ce continuă să urce. În videoclipuri se aude cum turiştii strigă îngroziţi.

În fiecare zi, Teotihuacan, una dintre cele mai importante zone arheologice din ţară, primeşte mii de turişti. Călătoriile cu balonul cu aer cald sunt obişnuit şi mai multe firme oferă acest serviciu în zonă. Astfel de accidente nu au loc des, cu toate că se întâmplă uneori.

În septembrie anul trecut, un balon cu 12 persoane la bord s-a prăbuşit, din cauza vântului puternic. Pilotul balonului a pierdut controlul, care a căzut la sol. Protecţia civilă din Acolman, oraş din apropierea piramidelor, nu a raportat victime. Pasagerii au suferit doar atacuri de panică. Anterior, în noiembrie 2021, un alt balon a căzut de la înălţime şi nouă din cei 15 pasageri au fost răniţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.