Cel puţin o persoană a decedat şi alte 16 persoane au fost rănite într-o coliziune care a avut loc în Mexico City, între două garnituri de metrou, au anunţat sâmbătă autorităţile mexicane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Şaisprezece persoane au fost duse la spital. Deocamdată, a fost raportat un deces”, a anunţat pe Twitter primarul Capitalei Mexico City, Claudia Sheinbaum.

Potrivit primelor indicii, trenurile s-au ciocnit dintr-un motiv încă nedeterminat, într-un tunel care leagă staţiile Potrero şi La Raza, pe linia 3 a metroului care traversează oraşul Mexico City de la nord la sud.

Metroul din capitala mexicană sea află în mod regulat sub focul criticilor din cauza proastei întreţineri a instalaţiilor. În luna mai a anului 2021, prăbuşirea unui pod în timp ce trecea un tren a provocat moartea a 26 de persoane şi a rănit alte o sută.

Metroul din Mexico City a fost inaugurat în 1969, are 12 linii, 195 de staţii pentru 226 de kilometri de benzi de circulaţie. În 2021 metroul din capitala Mexicului a transportat 837 de milioane de pasageri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.