Cancelarul german Angela Merkel nu şi-a schimbat poziţia şi ar urma să nu candideze la al cincilea mandat la şefia Guvernului german în 2021, a declarat luni directorul Cancelariei, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu cred că nu este momentul să discutăm un asemenea subiect”, a declarat pentru RTL/n-tv Helge Braun.

”Ea spune că este ultimul său mandat şi cred că nu s-a schimbat nimic în acest subiect”, a subliniat el.

Tabloidul german Bild a ridicat această problemă la sfârşitul săptămânii trecute.

Într-un material intitulat ”Un al cincilea mandat din cauza coronavirusului?”, tabloidul a renunţat la tonul critic al articolelor sale despre cancelar şi sugera, din contră, că Germania are nevoie de constanţa Angelei Merkel în circumstanţele actuale.

Tabloidul cita apropiaţi ai puterii care se declară ”fericiţi” de faptul că Merkel se află la conducerea Guvernului în timpul acestei crize fără precedent.

Aflată la putere din 2005, Angela Merkel, fragilizată de rezultatele proaste ale Uniunii Creştin Democrate (CDU, conservatori) în alegerile legislative, s-a angajat să nu mai candideze la un nou mandat, după ce-l încheie pe cel în curs, în toamana lui 2021.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.