Cancelarul german Angela Merkel şi-a exprimat din nou susţinerea, marţi, în mod apăsat, faţă de candidatura taberei sale conservatoare a lui Armin Laschet, care se confruntă cu dificultăţi mari, cu doar trei săptămâni înaintea alegerilor legislative, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cea mai bună cale pentru ţara noastră este un guvern condus de către CDU şi CSU, cu Armin Laschet drept cancelar”, a dat asigurări Merkel în - probabil - ultima sa alocuţiune în faţa deputaţilor, înaintea alegerilor de la 26 septembrie.

”Guvernul său va fi marcat de stabilitate, fiabilitate şi moderaţie, iar acestea sunt lucrurile de care are nevoie Germania”, a adăugat ea.

UN SCRUTIN ”SPECIAL”

În acest discurs - cu accente electorale, pe care Merkel îl practivă rareori - ea apreciază că acest scrutin este ”special”, deoarece este vorba despre deciderea ”orientării ţării noastre în vremuri grele”.

După ce s-a ţinut mult timp departe de campania electorală, cancelarul, care se pregăteşte să iasă din politică după ce a condus Guvernul timp de 16 ani, şi-a schimbat strategia în ultimele săptămâni, în urma unor sondaje de opinie dezastruoase pentru Uniunea Creştin Democrată (CDU).

Tabăra conservatoare, reprezentată de către Armin Laschet, este creditată în prezent cu doar 20% din intenţiile de vot şi este devansată - surpriza acestei campanii - de către Partidul Social Democrat (SPD), creditat cu aproximativ 27% din intenţiile de vot.

CDU şi Uniunea Social Creştină (CSU, aliatul său bavarez), care au obţinut 32,9% din voturile exprimate în alegerile din 2017, au scăzut neîncetat în sondaje în această vară, din cauza unei gestionări considerate proaste a inundaţiilor catastrofale de la jumătatea lui iulie.

Armin Laschet - puţin apreciat de către germani, după ce a fost nevoit să lupte pentru a se impune drept candidatul conservatorilor - a încercat să-şi lărgească echipa de campanie şi s-a dotat cu un corp de experţi în domeniile modificărilor climatice şi economiei.

Angela Merkel a pledat deja în favoarea lui Armin Laschet duminică, în cursul unei vizite în zone sinistrate de inundaţii.

Cancelarul şi-a multiplicat de asemenea, în ultimele săptămâni, vizitele alături de candidatul conservator, atacat de către SPD.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.