Germania va impune, începând de pe 2 noiembrie, timp de o lună, restricţii de urgenţă care vor include închiderea restaurantelor, sălilor de sport şi a teatrelor, pentru a opri creşterea numărului cazurilor de coronavirus care riscă să suprasolicite spitalele, a anunţat miercuri cancelarul Angela Merkel, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Trebuie să acţionăm acum”, a spus Merkel, adăugând că situaţia este ”foarte gravă”.

Începând de pe 2 noiembrie, reuniunile private vor fi limitate la 10 persoane, care vor putea proveni din maximum două gospodării.

Restaurantele, barurile, teatrele, cinematogragfele, piscinele şi sălile de spurt vor fi închise, iar concertele anulate.

Oamenii vor fi solicitaţi să nu călătorească din motive personale, neesenţiale, iar cazările la hoteluri vor fi disponibile doar pentru călătoriile de afaceri.

Merkel a spus că obiectivul este să se limiteze la minimum impactul economic al măsurilor şi de a menţine deschise şcolile şi centrele de îngrijire de zi.

Germania a fost lăudată pe scară largă pentru menţinerea la un nivel scăzut al infectărilor şi al deceselor provocate de noul coronavirus, sub cele consemnate în multe state vecine, în prima fază a crizei, dar în prezent se află în al doilea val al epidemiei.

În ultimele 24 de ore, numărul cazurilor a crescut cu 14.964, la 464.239, a anunţat miercuri Institutul Robert Koch, agenţia germană care se ocupă de bolile infecţioase.

Numărul deceselor a crescut cu 85, la 10.183, alimentând temerile legate de capacitatea sistemului de sănătate. Merkel a avertizat că spitalele ar putea fi depăşite de situaţie, dacă numărul de infectări va continua să crească rapid.

”Sistemul nostru de sănătate poate face încă faţă acestei provocări, dar în ritmul actual al infectărilor va ajunge la limita capacităţii sale în câteva săptămâni        ”, a spus Merkel.

Cancelarul a adăugat că autorităţile din domeniul sănătăţii au fost capabile să urmărească originea a numai 25% dintre infectări, ceea ce înseamnă că este dificil de spus care aspecte ale

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.