Cancelarul german Angela Merkel afirmă că se aşteaptă ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană după ce majoritatea britanicilor a votat în acest sens, în pofida unei petiţii care îndeamnă la organizarea unui nou referendum ce a fost semnată de peste patru milioane de oameni, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Validitatea unora dintre semnături a fost pusă sub semnul întrebării, iar Guvernul de la Londra a respins documentul.

"Cunosc realitatea şi cred cu putere că această solicitare (în vederea ieşirii Regatului Unit din UE) va fi depusă", a declarat Merkel duminică, în ediţia din acest an a interviului ei de vară, pentru postul public ZDF.

Cancelarul a promis, de asemenea, să continue să acţioneze împotriva migraţiei ilegale şi traficului de migranţi care a condus la moartea a mii de oameni în Marea Mediterană.

"Nu ne putem aştepta ca oamenii să vină aici în condiţii de nedescris şi ca sute, chiar mii, să-şi piardă vieţile în Mediterana", a subliniat ea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.