Fosta Spice Girl Mel C a anunţat că-şi anulează un concert în Polonia, prevăzut de Anul Nou, din cauza unor ”probleme care i-au fost aduse la cunoştinţă şi care nu corespund comunităţilor pe care le susţine”, o decizie care a provocat o emoţie în rândul apărătorilor drepturilor lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor şi transsexualilor (LGBTQ+).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sper să revin aici foarte curând”, afirmă cântăreaţa în acest mesaj postat luni pe Twitter.

Mel C, pe adevăratul său nume Melanie Chisholm, urma să cânte la postul public, Telewizja Polska (TVP).

Anunţul ei nu este explicit în privinţa motivului anulării.

Însă mulţi l-au interpretat ca pe un mesaj de susţinere a comunităţii LGBTQ+ din Polonia, o ţară în care drepturile le sunt reprimate.

Asociaţia ILGA Europe plasează Polonia pe ultimul loc în clasamentul său al drepturilor LGBTQ+ în Uniunea Europeană (UE).

”Eroi”, ”cea mai bună aliată”, ”sunt foarte mândră de voi”, au salutat zeci de fani.

Alţii au arătat însă cu degetul participarea lui Mel C la un concert în Rusia, unde drepturile minorităţilor sexuale sunt de asemenea călcate în picioare.

Mel C este foarte implicată în recunoaşterea drepturilor LGBTQ+ şi a primit în 2022 un premiu British LGBT awards.

În 2019, ea a lansat un single împreună cu starurile drag-queen Sink the Pink şi a efectuat un turneu cu această trupă.

TVP explică într-un comunicat, preluat de cotidianul britanic The Guardian, că Mel C s-a retras din cauza ”presiunii comentariilor online”. ”Compania a fost surprinsă să afle schimbările de plan ale artistei. TVP aminteşte că Anul Nou este un concert pentru toţi cei care vor să intre în noul an într-o atmosferă bună”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.